Hoofddorp: Aanrijding Molenaarslaan/Bennebroekerweg

DSCF0884Hoofddorp, 30 mei – Op het kruispunt Bennebroekerweg met de Molenaarslaan heeft donderdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens. Omdat in eerste instantie het een ernstig ongeval leek, werd ook de brandweer gealarmeerd.

Bij aankomst bleek de inzet van de brandweer niet nodig en heeft de brandweer de auto’s even veilig gesteld. De inzittenden van de wagens zijn door een ambulancemedewerker (in zijn vrije tijd) nagekeken en kon ook de ambulance afbesteld worden. Beide voertuigen zullen later in de ochtend afgesleept worden.

Het kruispunt staat al op de nominatie om aangepast te worden, zodat de situatie veiliger wordt.

Fotografie: Eric van Lieshout, Elvin Hendriks & Rob Franken

DSCF0882 DSCF0883 DSCF0884 DSCF0885 DSCF0886 DSCF0887 DSCF0888 IMG_8914 IMG_8917 IMG_8918 IMG_8920 Molenaarslaan vko 004 Molenaarslaan vko 005 Molenaarslaan vko 006 Molenaarslaan vko 008 Molenaarslaan vko 009

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

4 gedachten over “Hoofddorp: Aanrijding Molenaarslaan/Bennebroekerweg”

  1. S@M

    Wel een raar verhaal. Hoe kan die Volvo nu nog voor de kruising staan en de Aygo een heel eind daar nog weer voor?? Is die Volvo soms omgekeerd en weer teruggereden?

  2. Dude

    Nico primair heb je gelijk, het is een mentaliteitsprobleem dat mensen niet stoppen voor een stop bord. In de VS zou dit wel werken met een “four-way stop”. Maar dat principe kennen we in Nederland niet.
    Toch besluiten veel mensen door te rijden omdat ze denken dat ze het overzicht op de kruising hebben als ze op het stopbord aan komen rijden.
    Ik betrap mezelf er ook wel eens op dat als ik kom aanrijden vanaf de rotonde richting wijk met normale snelheid kleinere auto’s in de dode hoek van A-stijl verdwijnen en daar ook blijven zolang beide auto’s met dezelfde snelheid op de kruising aan komen rijden.
    Ik zou er voor pleiten het “open” karakter van de kruising te beperken zodat men verplicht is vaart te verminderen en op zoek moet gaan naar oogcontact. Dit kan door schermen te plaatsen langs de oude bennebroeker weg zodat naderende auto’s voor elkaar pas zichtbaar worden op een aantal meters voor de kruising.
    Dit werkt dan 2-ledig; auto’s op molenaarslaan zullen eerder vaart minderen (ipv gas bij geven) omdat ze onderzeker zijn over wat zich aandient op de kruising. Auto’s vanaf de bennebroekerweg zullen het stopbord nu wel respecteren omdat ze immer tot het laatste moment geen overzicht op de kruising hebben. Maargoed zolang er aan de kruising niks verandert blijft goek kijken (ook in de dode hoek) het devies.

  3. Jos

    Ja Nico, veilig kruispunt, je moet alleen niet proberen om over te steken in de spits. Mensen uit de wijk geven dan een beetje extra gas, want als je voorrang heb moet je dat ook zeker nemen.

  4. nico

    Zeker niet gestopt hé er staat een heel mooi STOP bord maar ja dat kost een paar seconde en dat is zonde van de tijd, ik stop er wel altijd maar dat is ook best gevaarlijk want dan heb ik vaak bijna een auto in mijn kofferbak!
    IK WIL EVEN ZEGGEN MENSEN HET IS GEEN GEVAARLIJK KRUISPUNT HET LIGT ECHT AAN DE MENSEN ZELF HOOR DIE LEZEN EN REAGEREN NIET OP BORDEN

Reacties zijn gesloten.